Fledderus steekt loftrompet af: ''Dat heeft Buijs bewezen''

0
Fledderus steekt loftrompet af: ''Dat heeft Buijs bewezen''

FC Groningen en Danny Buijs hebben dinsdag een handtekening gezet onder een contractverlenging van Buijs als trainer van FC Groningen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus vindt dat de trainer over de juiste competenties beschikt.

"Ik vind hem tactisch sterk, hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en is bezeten om het maximale eruit te halen", zegt de td in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Ook in het managen van de staf heeft Danny stappen gemaakt. Een goede trainer moet in mijn ogen ook een leider zijn. Iemand die er echt staat. Daarin vind ik hem heel authentiek. Bovendien is hij ook nog eens een goed uithangbord in de media."

Over de technische prestaties is Fledderus ook content. "Een trainer van FC Groningen moet spelers beter kunnen maken. Dat heeft Buijs bewezen. Kijk naar Ritsu Doan, die naar PSV is gegaan, Ludovit Reis naar Barcelona, Jeff Chabot naar Sampdoria: allemaal spelers die stappen hebben gemaakt. We zien het nu ook weer gebeuren bij de huidige lichting talenten. Ik ben er absoluut van overtuigd dat Danny zelf ook nog veel beter gaat worden, zeker als hij zichzelf zo blijft reflecteren, want dat doet hij ook goed", aldus Fledderus.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!