Buijs: ''Weinig mensen die dat voorspelden in zijn Groningen-tijd''

0
Buijs: ''Weinig mensen die dat voorspelden in zijn Groningen-tijd''

FC Groningen raakt deze zomer verschillende spelers kwijt. Mike te Wierik gaat naar Derby County, terwijl Django Warmerdam richting FC Utrecht vertrekt. Dat er nog meer (belangrijke) schakels volgen, is aannemelijk.

"Bij elke club gaan de beste spelers weg en staan er weer nieuwe op", reageert trainer Danny Buijs op de vraag hoe FC Groningen dat gaat oplossen. "Als je verwachtingspatroon in alles wat je doet te hoog is, krijg je vaak ook teleurstellingen."

"We hebben het volste vertrouwen in jongens die we wél hebben, met langlopende contracten", gaat Buijs verder in gesprek met De Telegraaf. "En ook waar de scouting met Mark-Jan Fledderus mee bezig is om nieuwe spelers ervoor terug te halen. Bovendien kom je er pas daadwerkelijk achter hoe goed iemand is, als een jonge jongen de kans krijgt om te spelen, over een langere periode. Dat gebeurt hier."

Buijs wijst op een foto van Virgil van Dijk in het stadion. "Ik denk dat er weinig mensen zijn geweest die in zijn Groningen-tijd voorspelden dat hij zes jaar later captain van Liverpool zou zijn, genomineerd zou worden voor de titel Wereldvoetballer van het Jaar en de Champions League zou winnen. Dat heeft te maken met ontwikkeling", aldus Buijs.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!