''Toen ik hier kwam, had ik dromen, maar die waren niet realistisch''

0
''Toen ik hier kwam, had ik dromen, maar die waren niet realistisch''

Danny Buijs verlengde onlangs zijn contract tot medio 2022 en de oefenmeester is tevreden over hoe de zaken tot nu toe verlopen. Hij is content met de samenwerking met Mark-Jan Fledderus.

"Op veel vlakken hebben we overeenkomsten in hoe we over zaken denken. Bijvoorbeeld over de manier hoe we jeugdspelers in willen passen, de samenstelling van de selectie, de manier van trainen, van voetballen. Als je daar heel verschillend over denkt, groei je uit elkaar, maar het tegendeel is het geval. Over de details waarop je het niet eens bent, ga je de discussie met elkaar aan en conformeer je je aan de weg die we kiezen. Ik heb er een goed gevoel bij", zegt Buijs in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

De oefenmeester erkent dat hij wel realistischer is geworden dan twee jaar geleden. "Dat is iets wat ik wel geleerd heb. Toen ik hier kwam, had ik dromen, maar die waren niet realistisch. Daar ben ik in de praktijk achter gekomen. De gedachte dat we op een soepele manier wel even bij de plekken vijf, zes of zeven zouden spelen, heb ik los moeten laten. Dat lag toch iets anders. De realiteit is dat we niet het spelersbudget hebben waarover andere clubs beschikken."

"Wij moeten op een andere manier het verschil maken, bijvoorbeeld door jonge, talentvolle spelers een kans te geven. Dat blijven we doen en daar mogen we trots op zijn. We gaan bouwen aan een mooie toekomst", aldus Buijs.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!