Eredivisieclubs scharen zich achter Ajax en willen seizoen zien stoppen Stopzetten Eredivisie kan FC Groningen bijna vijf ton kosten ''Voor een club als FC Groningen ligt het allemaal wat makkelijker'' ''In Groningen staat de deur voor de jeugd wagenwijd open'' FC Groningen kampioen van Nederland bij meer goals van duo

Jans haalt uit naar MLS: ''Gevoel dat ze hierop uit waren''

0
Jans haalt uit naar MLS: ''Gevoel dat ze hierop uit waren''

Ron Jans keert nooit meer terug naar de Verenigde Staten voor een baan in het voetbal. De oud-oefenmeester en technisch manager van FC Groningen zou zich bij FC Cincinnati schuldig hebben gemaakt aan racisme.

"Ik ga niet meer terug en ik denk ook niet dat de MLS blij is als ik zou terugkomen", zegt Jans in gesprek met De Telegraaf. "Jammer dat het zo moet gaan. Het is een heel triest einde aan een heel mooi avontuur. Maar ik denk toch dat het positieve bij de mensen en fans van de club zal blijven hangen, ondanks dit."

Jans werd verweten dat hij 'strategisch nieuws lekte' naar de pers. "Ik ben altijd zo, dat ik de pers zoveel mogelijk antwoorden geef en volgens mij is dat netjes gebeurd. Niet strategisch. Ik ga hier verder niet tegen strijden en niet op in, want ze zullen het mij toch blijven verwijten. Laat ik het er maar bij laten en hopen dat de mensen door dit soort zaken heen kunnen kijken", vervolgt hij.

Bij voorbaat voelde Jans zich kansloos, toen de spelersvakbond achter hem aanzat. "Bij de spelersvakbond had ik ook het gevoel dat ze hierop uit waren", stelt hij. "Als zij dat vinden, dan is daar moeilijk iets tegenin te brengen. Het enige wat je kan hopen, is dat alles dan maar bij de feiten wordt gehouden. Maar volgens mij verschillen wij over de feiten dan van mening", aldus Jans.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!