Eredivisieclubs scharen zich achter Ajax en willen seizoen zien stoppen Stopzetten Eredivisie kan FC Groningen bijna vijf ton kosten ''Voor een club als FC Groningen ligt het allemaal wat makkelijker'' ''In Groningen staat de deur voor de jeugd wagenwijd open'' FC Groningen kampioen van Nederland bij meer goals van duo

Buijs: ''Als ik zeg dat het klopt, krijg je die verhalen weer''

0
Buijs: ''Als ik zeg dat het klopt, krijg je die verhalen weer''

Trainer Danny Buijs verlengde onlangs zijn contract bij FC Groningen. De trainer wordt af en toe vergeleken met Diego Simeone van Atlético Madrid. Buijs vindt het een groot compliment, maar de trainer trapt wel op de rem.

"Je moet wel normaal blijven doen. Mij met zo’n grote trainer vergelijken", vertelt Buijs tegen Voetbal International. "Als ik zeg dat het klopt, krijg je die verhalen weer." Zowel FC Groningen en Atlético Madrid krijgen weinig doelpunten tegen en het doet Buijs goed dat zijn team vergeleken wordt met de Spaanse grootmacht.

"Dat vind ik eerlijk gezegd dan wel weer leuk, omdat het toch een mooi compliment is", geeft de oefenmeester aan. "Atlético is een club met een duidelijke speelwijze die al jaren succes oplevert, spelers weten van elkaar wat ze doen en op die manier krijgen ze weinig goals tegen."

"Wij ook niet, dat klopt", vervolgt Buijs. "We hebben volgens mij bijna het record in handen van het FC Groningen dat over de meeste wedstrijden minder dan een goal per wedstrijd incasseerde. Toch een grappige statistiek."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!