Buijs: ''Bleef liever thuis dan dat ik mensen onder ogen moest komen''

Trainer Danny Buijs verlengde onlangs zijn contract bij FC Groningen. De talentvolle coach is tevreden met zijn prestaties dit seizoen, maar weet dat het in het begin niet zo lekker draaide.

In zijn eerste periode bij de club ging het niet zo soepel en stond de club zelfs een tijdje onderaan. "Ik schaamde me dood, bleef liever thuis dan dat ik mensen onder ogen kon komen. Ik vond het mijn verantwoordelijkheid dat we stonden waar we stonden", vertelt Buijs tegen Voetbal International.

FC Groningen was voor de winterstop alweer van de laatste plaatsen af, maar Buijs weet dat die slechte periode niet langer had moeten duren. "Als het toen was afgelopen, had ik niks kunnen zeggen. Dus ben je in dat geval afhankelijk van je directie en wat dat betreft heb ik geluk gehad. Natuurlijk hebben Hans Nijland en ik weleens gebotst, maar Hans heeft me wel de kans en het vertrouwen gegeven."

Buijs weet dat hij in het begin fouten heeft gemaakt, maar dat hij nu toch het volste vertrouwen krijgt. "Dat gevoel heb ik nu toch ook met Wouter Gudde en Mark-Jan Fledderus. Ik besef dat ik soms niet makkelijk ben voor een organisatie, een Pietje Precies, een perfectionist met het hart op de tong. Ik heb zelf fouten gemaakt, ben in enkele gevallen misschien te hard van stapel gelopen, maar ja, zo leer je", aldus Buijs. 

Lees meer:
0 reacties