Eredivisieclubs scharen zich achter Ajax en willen seizoen zien stoppen Stopzetten Eredivisie kan FC Groningen bijna vijf ton kosten ''Voor een club als FC Groningen ligt het allemaal wat makkelijker'' ''In Groningen staat de deur voor de jeugd wagenwijd open'' FC Groningen kampioen van Nederland bij meer goals van duo

'Harde klappen' voor Gall: ''Heb het Buijs nooit kwalijk genomen''

0
'Harde klappen' voor Gall: ''Heb het Buijs nooit kwalijk genomen''

Trainer Danny Buijs doet goede zaken op dit moment bij FC Groningen, want de Trots van het Noorden staat stevig in het linkerrijtje. Oud-trainer Joop Gall had hier graag bij willen zijn als assistent-trainer van Buijs, maar zijn wens werd nooit realiteit. 

"Danny gaf aan dat hij met mij aan de slag wilde bij FC Groningen. Hij vertelde me dat daar positief op werd gereageerd", zegt Gall in de Voetbal International. "Ik zag het helemaal zitten. De cirkel zou rond worden. Groningen is mijn club, ik ben er zestien jaar lang onderdeel van geweest."

"Danny en ik hebben een sterke band. Ik herken veel van mezelf in hem, allebei straatschoffies. Danny is een bekstuk; als je die loslaat, loopt hij tegen muren schopt hij tegen schenen." Maanden gingen voorbij, maar Gall kreeg geen uitnodiging van de FC. "Ik snapte best dat het even duurde. Er moet veel geregeld worden, en de aanstelling van assistent-trainer heeft geen haast."

In juli kreeg hij eindelijk telefoon van toenmalig technisch manager Ron Jans. Ik ging al verheugend naar hem toe. Ron liet mij binnen en zei: "Om maar met de deur in huis te vallen: ik doe je geen aanbieding." "Het voelde niet als een slag in mijn gezicht, maar als tien harde klappen. Ik heb mijn koffie opgedronken, zelfs een tweede aangenomen. Zwijgend zat ik daar, in mezelf gekeerd."

Gall vindt niet dat Buijs zich sterker had moeten maken voor zijn komst. "Die jongen krijgt zo'n mooie kans, dan ga je niet gelijk met de vuisten op tafel slaan. Ik heb het Danny nooit kwalijk genomen, maar heb wel een hoop verloren. Ik had vijf clubs in de wachtrij staan en allemaal afgezegd. Die komen nooit meer terug", besluit Gall.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!