Eredivisieclubs scharen zich achter Ajax en willen seizoen zien stoppen Stopzetten Eredivisie kan FC Groningen bijna vijf ton kosten ''Voor een club als FC Groningen ligt het allemaal wat makkelijker'' ''In Groningen staat de deur voor de jeugd wagenwijd open'' FC Groningen kampioen van Nederland bij meer goals van duo

Buijs blikt terug: ''Wat dat betreft had ik geluk met de directie''

0
Buijs blikt terug: ''Wat dat betreft had ik geluk met de directie''

FC Groningen krijgt dit seizoen weinig tegendoelpunten en wordt daarom weleens vergeleken met Atletico Madrid, waar Diego Simeone trainer is. FC Groningen-trainer Danny Buijs wil zich daar niet mee vergelijken.

"Je moet wel normaal blijven doen, hè… Mij met zo'n grote trainer vergelijken. Als ik zeg dat het klopt, krijg je die verhalen weer", weet Buijs in gesprek met Voetbal International. "Het is een mooi compliment. We hebben volgens mij bijna het record in handen van het FC Groningen dat over de meeste wedstrijden minder dan een goal per wedstrijd incasseerde. Toch een grappige statistiek."

De jonge oefenmeester weet echter ook dat het lang niet altijd goed genoeg is. "De ene week gaat het beter dan de andere. Nadat we van Ajax hadden gewonnen, liep iedereen de polonaise. Maar na Vitesse bespeurde ik toch bij een aantal mensen lichte teleurstelling, gewoon, omdat ze op meer hadden gerekend."

Het ging voor Buijs in zijn begin helemaal niet gemakkelijk. "Ik schaamde me dood, bleef liever thuis dan dat ik mensen onder ogen kon komen. Ik vond het mijn verantwoordelijkheid dat we stonden waar we stonden. Als het toen was afgelopen, had ik niks kunnen zeggen. Dus ben je in dat geval afhankelijk van je directie en wat dat betreft heb ik geluk gehad", besluit Buijs.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!