Eredivisieclubs scharen zich achter Ajax en willen seizoen zien stoppen Stopzetten Eredivisie kan FC Groningen bijna vijf ton kosten ''Voor een club als FC Groningen ligt het allemaal wat makkelijker'' ''In Groningen staat de deur voor de jeugd wagenwijd open'' FC Groningen kampioen van Nederland bij meer goals van duo

Oud-spelers FC Groningen: ''Simpelweg onmogelijk om te geloven''

0
Oud-spelers FC Groningen: ''Simpelweg onmogelijk om te geloven''

Ron Jans stapte eerder deze week op als trainer van FC Cincinnati. De Zwollenaar besloot maandagavond om zijn werkzaamheden neer te leggen. Evgeniy Levchenko heeft vier jaar lang met Jans samen gewerkt en weet dat de trainer geen racist is.

"Ik heb vier jaar met Ron Jans mogen werken bij FC Groningen. Dit was een uitermate plezierige en open samenwerking", zo schrijft Levchenko op zijn eigen Twitter-account. "Ik maakte daar deel uit van een groep spelers met verschillende nationaliteiten, afkomstig uit verschillende culturen. Ron bleek enorm geïnteresseerd in verschillende culturen en achtergronden."

"Voor mij is het dus simpelweg onmogelijk om te geloven dat Ron Jans racistisch zou zijn. Dat is hij niet! Ik ben dan ook echt geschokt door het statement van onze Amerikaanse collega's van de MLS Players Association, dat hem ongelofelijk beschadigt. Dat de club hem in deze situatie keihard laat vallen zegt helaas veel over de daar verantwoordelijke mensen", aldus Levchenko.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!