'Uiteindelijk werd het toch een heel matige vertoning''

FC Groningen verloor afgelopen weekend van VVV-Venlo. Bij de Venlonaren maakte Darfalou het winnende doelpunt in de slotfase van de wedstrijd. Voormalig spits Marnix Kolder zag keeper Sergio Padt een rustige avond hebben.

"Hij leek zijn tenuetje zo ongewassen weer in de kast te kunnen leggen, want hij kreeg niet al te veel te doen tegen VVV, dat amper over de middenlijn kwam, maar uiteindelijk is de nederlaag toch aan hem te wijten", vertelt Kolder in het Dagblad van het Noorden.

Twee keer kreeg spits Asoro een goede mogelijkheid om de score te openen. De eerste gleed de Zweed naast, de tweede schoot hij voorbij de tweede paal. "Die had er wel in gemoeten", vervolgt Kolder. "In principe doet Asoro bij die actie alles prima, hij controleert de bal goed, is beheerst, maar hij krijgt de bal naar mijn idee net iets te veel op zijn hak."

Kolder baalt van de nederlaag van FC Groningen. "Zonde. Het was een goede eerste helft, waarin het middenveld van FC Groningen uitstekend functioneerde en de tweede ballen vaak voor de verdedigers waren, waardoor er druk werd gehouden op VVV. Jammer dat het in de tweede helft zo slordig werd met onder meer veel foutieve passes van Van Hintum en Itakura. Ook de diepgang was ineens verdwenen, waardoor het uiteindelijk toch een heel matige vertoning werd", besluit Kolder.

Lees meer:
0 reacties