'Faber zou kunnen gokken op het eergevoel van de Japanner''

Cody Gakpo ontbreekt zondag bij PSV tegen FC Groningen. De aanvaller is geschorst en zijn vervanger lijkt Bruma te gaan worden. Ook talent Noni Madueke is nog een optie voor PSV-trainer Ernest Faber.

"De PSV-trainer vindt het belangrijk dat de 17-jarige aanvaller elk weekend wedstrijdminuten maakt", schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Een belangrijke indicatie voor zijn positie op zondag is of hij overmorgen aan de aftrap staat bij Telstar-Jong PSV. Madueke heeft nog maar 38 minuten eredivisie in de benen en ontbrak de afgelopen drie weken op het appel bij PSV 1."

Ook Doan is een optie. "Met Doan aan de rechterkant en een verhuizing van Mo Ihattaren naar de linkerkant zou Faber kunnen gokken op het eergevoel van de Japanner, die voor dit seizoen vanuit FC Groningen overkwam naar PSV. In het noorden maakte de creatieve Aziaat grote vorderingen en verdiende hij een transfer naar Eindhoven, maar vooralsnog is 2020 niet zijn jaar."

Doan lijkt alleen niet meer in de plannen van Faber voor te komen. "Onder Mark van Bommel was Doan regelmatig vaste waarde, maar sinds de kerst maakte het 21-jarige talent niet meer dan 25 eredivisieminuten en net zoveel minuten in het bekertoernooi vol. Een fikse tegenvaller voor de 19-voudig international, die de frisheid soms wat kwijt leek, maar wel professioneel omgaat met de situatie", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties