Gudde duidelijk: ''Dan gaan wij heel veel financiële schade lijden''

Het coronavirus legt het Nederlandse voetbal op dit moment helemaal plat. Volgens Algemeen Directeur Wouter Gudde kan ook FC Groningen hier de gevolgen van gaan merken. Er worden ook verdere maatregelen genomen bij de noorderlingen.

De spelers van FC Groningen komen maximaal één keer per week op de club, om zich te laten testen. "Dat was een initiatief van PSV", erkent Gudde in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Wij hebben afgelopen zaterdag al een testdag gehad. Ook houden wij de buitenlandse spelers extra in de gaten, die alleen in hun appartementen zitten en de taal niet machtig zijn en hun familie missen. We willen gewoon alle jongens in de buurt hebben, omdat als we weer zouden mogen trainen, alle spelers gelijk weer beschikbaar zijn."

Komt FC Groningen door deze coronacrisis in de problemen. "Wij komen niet in acute financiële problemen", vervolgt Gudde. "Het kost ons wel geld, want we hebben afgelopen januari de volledige horeca tak overgenomen. Die omzet valt dus helemaal stil. We hadden een damesinterland klaarstaan die niet doorgaat. Dat kost ons gewoon geld."

"Als er straks een situatie ontstaat waarin we zonder publiek moeten gaan spelen, dan gaan wij heel veel financiële schade lijden", verwacht Gudde. "Dat is wel speculeren en vooruit kijken op. Elke euro die we nu verliezen, daar moeten we goed naar gaan kijken hoe we dat weer terug kunnen gaan verdienen. Ons transferpotje is op dit moment niet in gevaar, maar gaan we dus de competitie zonder publiek spelen, of helemaal niet uitspelen, dan gaan heeft dat echt grote financiële gevolgen", aldus Gudde.

Lees meer:
0 reacties