Gudde: ''Dat is uiteraard iets voor ons om rekening mee te houden''

Het coronavirus legt op dit moment het hele Nederlandse profvoetbal plat. Ook bij FC Groningen wordt er niet gezamenlijk getraind. FC Groningen-directeur Wouter Gudde mist het voetbal inmiddels wel.

"Ik mis het nu al enorm. Echt enorm. Überhaupt, het kijken naar voetbal", erkent Gudde in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Ik kan me voorstellen dat op zeker moment een enorme hunkering ontstaat om weer naar het stadion te komen. Wat zou het mooi zijn als de eerste wedstrijd die we weer gaan spelen, wanneer die ook is, voor een uitverkocht huis wordt afgewerkt."

De spelers moeten thuisblijven, maar worden een keer per week getest door de club. "In vijf circuits zijn de spelers zaterdag helemaal getest en zonder douchen zijn ze weer huiswaarts gekeerd. Uiteraard hebben we ook daarbuiten dagelijks contact met ze. Het was wel een vreemde gewaarwording. De staf was er de hele dag van negen tot vijf. De jongens kwamen in tweetallen aan. Voor hen was het mooi dat ze in ieder geval weer eens één andere jongen live konden zien."

De spelers zitten op dit moment thuis afgezonderd van de samenleving. "Het is niet het grootste probleem waar we op dit moment als samenleving mee te maken hebben, maar veel spelers zitten wel alleen thuis. Dat is uiteraard iets voor ons om rekening mee te houden."

"We hebben een hoop jonge jongens en soms komen die ook nog uit een andere cultuur. Als je Gudmundsson of Asoro heet, je bent negentien of twintig jaar en je zit opgesloten in je appartement, je bent de taal niet machtig en je mist je familie, dan vraagt dat toch extra aandacht van ons", aldus Gudde.

Lees meer:
0 reacties