'Dan moeten we proberen om de competitie zonder publiek te spelen''

Vanwege het coronaciris ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment helemaal stil. Premier Mark Rutte liet dinsdag weten dat de Eredivisie in ieder geval niet voor 1 juni hervat gaat worden.

Algemeen directeur Wouter Gudde weet nog niet heel veel meer. "De uitspraak van Rutte geeft richting, maar nog geen duidelijkheid over hoe het nu verder gaat met onze competitie", zo vertelt Gudde in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Een week voor 28 april zal er weer een persconferentie zijn van het kabinet en dan gaan we opnieuw bekijken hoe de vlag erbij hangt."

Gudde hoopt dat FC Groningen na 1 juni weer kan voetballen. "Ik vind het in ieder geval een goede zaak dat we alle mogelijkheden bekijken om de competitie uit te spelen, al staat de volksgezondheid te allen tijde op één", zo vervolgt Gudde. "Maar als op 2 juni blijkt dat de situatie sterk verbeterd is en we weer evenementen met publiek kunnen organiseren, zou dat hartstikke mooi zijn."

"Als dat niet het geval is, luidt het standpunt van FC Groningen dat we moeten proberen om de competitie eventueel zonder publiek uit te spelen. De vergadering van de UEFA is wel een belangrijke in dit verhaal. Eén ding is zeker, net als in vele andere sectoren van het bedrijfsleven zal de onzekerheid in het betaald voetbal ook nog wel even aanhouden", aldus Gudde.

Lees meer:
0 reacties