''De inkomstenstroom van Groningen zal onder grote druk komen te staan''

0
''De inkomstenstroom van Groningen zal onder grote druk komen te staan''

Vanwege het coronacrisis wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie. Dankzij deze crisis loopt FC Groningen geld mis vanwege thuiswedstrijden die niet gespeeld kunnen worden.

Verslaggever Tom Knipping ziet dat de club dit jaar toch een positief transferresultaat gaat behalen."De verkoop van Ritsu Doan aan PSV viel na 1 juli en telt pas mee in het huidige boekjaar", zo schrijft Knipping in Voetbal International. "Daardoor zal FC Groningen ook dit jaar een positief transferresultaat gaan behalen."

"Toen directeur Wouter Gudde afgelopen zomer begon, stelde hij echter meteen dat dit niet vol te houden was en dat hij de positie van de club wilde gaan herijken. De grote afhankelijkheid van transfers noemde Gudde 'onwenselijk' en hij wilde een minder risicovol beleid gaan voeren met kleinere operationele tekorten."

FC Groningen heeft de eerste stappen al gezet om het stadion voller te krijgen. "De eerste stappen zijn onlangs gezet met het in eigen beheer nemen van de horeca in het stadion en goedkopere seizoenkaarten op de Noord-tribune, om het stadion weer voller te krijgen. Net nu de clubleiding is begonnen met bijsturen, werpt de coronacrisis de FC weer terug."

Toch ziet Knipping dat het tekort weer zal oplopen. "Het tekort zal toch weer oplopen, terwijl de inkomstenstroom die de laatste jaren voor oplossingen zorgde - spelersverkopen - onder grote druk zal komen te staan", aldus Knipping.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!