Gudde legt uit: ''Daarin doen we ook niks op eigen houtje''

0
Gudde legt uit: ''Daarin doen we ook niks op eigen houtje''

Eric Gudde, directeur van de KNVB, vindt het ondenkbaar dat de KNVB er zelf voor zou kiezen om de Eredivisie uit te laten spelen. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft hij aan dat Nederland niet zomaar een apart besluit mag nemen in dezen.

"Je bent één van de 55 landen binnen een voetbalgemeenschap. Je hebt internationale aspiraties, je speelt in Europacuptoernooien en op dit front zou je dan op eigen houtje gaan opereren? Dan krijg je een rare situatie", zegt Gudde. "Het is ook de reden dat we in de coronacrisis steeds strak de lijn van het RIVM en de regering volgen. Daarin doen we ook niks op eigen houtje."

"Bovendien: nu stoppen betekent dat spelers nóg langer stilliggen als het buitenland wél in de zomer doorvoetbalt", gaat Gudde verder. "En de gevolgen richting sponsors en andere partners; ik heb daar geen oplossingen voor gezien. Nu stoppen heeft bijvoorbeeld ook invloed op de hoogte van de solidariteitsbetalingen uit het Europees voetbal aan de Nederlandse clubs."

De KNVB kreeg na de plannen voor het vervolg van de competitie kritiek, onder meer van Ajax. Tot 1 juni ligt het voetbal stil in Nederland. Daarna mag er, zoals het er nu naar uitziet, weer gevoetbald worden. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!