Stopzetten Eredivisie kan FC Groningen bijna vijf ton kosten

0
Stopzetten Eredivisie kan FC Groningen bijna vijf ton kosten

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment stil. Veel supporters vragen er niet om, maar als het seizoen per direct beëindigt zou worden, dan zouden Eredivisie-clubs terugbetaling van de seizoenskaarten moeten overwegen.

De Eredivisie-clubs gaan met elkaar in overleg om eventuele terugbetaling van de seizoenskaarten aan de supporters. Dat gebeurt enkel en alleen als de competitie niet meer wordt hervat of zonder publiek wordt uitgespeeld. Voor FC Groningen kan dat veel geld gaan kosten, want dan zouden de Groningers in totaal 495.712 euro moeten terugbetalen aan haar fans, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De gemiddelde prijs van een seizoenskaart bij FC Groningen is 219 euro. De Noorderlingen verkochten er dit seizoen in totaal 9620. De middenmoter moet nog vier thuiswedstrijden spelen, maar of dat nog gaat gebeuren is nog altijd onduidelijk.

FC Groningen wordt bij lange na niet het hardst getroffen in de Eredivisie. Ajax (2.391.529 euro), Feyenoord (1.984.000 euro), PSV (1.712.941 euro) en FC Twente (1.129.411 euro) zouden zelfs een miljoenenbedrag kwijt zijn als zij een deel van de seizoenkaarten moeten terugbetalen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!