Nijland helder: ''Waarom nu al een streep onder het seizoen zetten?''

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment stil. Voormalig algemeen directeur Hans Nijland ziet veel onduidelijkheid bij de clubs, maar vindt ook dat het seizoen niet gestopt moet worden.

"Vanuit het betaald voetbal wordt niet gepraat vanuit één mond. Dat is hartstikke helder. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland en de 2. Bundesliga", zo vertelt Nijland in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Nijland kan de KNVB niets kwalijk nemen. "Ik hoor heel veel om mij heen bij voetballers en bestuurders: 'We hebben veel onduidelijkheid, en we willen duidelijkheid en zekerheid.' Dan denk ik: 'er is niemand op de wereld die op dit moment duidelijkheid heeft.' Er is nu enorm veel kritiek op de KNVB, en ik ben zelf ook altijd niet even aardig geweest tegen de KNVB. Maar de KNVB handelt naar eer en geweten."

"Ik vind dat het voetbal gewoon moet luisteren naar de richtlijnen van het RIVM", vervolgt Nijland. "Als die straks zouden zeggen dat er vanaf 1 juni weer gevoetbald kan worden, met of zonder publiek, dan moeten we gaan voetballen. Als het RIVM aangeeft dat het niet kan, dan voetballen we niet. Ingewikkelder is het volgens mij niet."

Nijland zou niet nu al een streep onder het seizoen willen zien. "Waarom zou je nu al een streep onder het seizoen zetten? Ik denk dat dat te vroeg is, en ik denk dat dat altijd nog kan. Spelers kunnen thuis prima werken aan hun conditie, want ze zijn in ieder geval fit weggestuurd door de clubs. Wacht gewoon even met die beslissing", aldus Nijland.

Lees meer:
0 reacties