Nijland: ''Mis eigenlijk twee dingen aan mijn periode als directeur' '

Hans Nijland is al meer dan een jaar geen algemeen directeur meer van FC Groningen. De 59-jarige Nijland kijkt terug op een mooie periode bij de Groningers. Ook al is Nijland gestopt, hij denkt nog vaak terug aan zijn tijd bij de FC.

"Als ik terugdenk aan mijn periode als directeur van FC Groningen mis ik eigenlijk twee dingen. Dat is het personeel, de gezellige vrijdagmiddagborrel. En de transferperiodes, de onderhandelingen, vaak onder hoge druk, om hoge bedragen", zo vertelt Nijland in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

"Spelers die je voor relatief weinig geld hebt gehaald proberen te verkopen voor de hoofdprijs, ook om het vermogen van de club weer op te krikken. Dat mis ik, absoluut, maar daar heb ik ook heel veel voor teruggekregen", zo vervolgt Nijland.

Nijland benijdt zijn opvolgers Wouter Gudde en Mark-Jan Fledderus niet. "Ik geef het je te doen. Als directie kom je nieuw bij een club. Je zit net goed en wel in het zadel en dan komt er een coronacrisis. Het is in deze situatie natuurlijk hartstikke lastig koers te houden.

Nijland is blij dat er gelukkig nog een ervaren voorzitter zit in de Raad van Commissarissen, Erik Mulder.  "Die bewaart onder alle omstandigheden de rust, ook omdat hij in de tijd dat wij samen de kar trokken natuurlijk al veel gekke dingen heeft meegemaakt."

"Maar laten we eerlijk zijn, een situatie als deze heeft nog nooit iemand meegemaakt. Het is ook op geen enkele wijze te vergelijken met de bankencrisis van 2008. Toen zat het economisch tegen, maar lagen er geen competities stil om maar iets te noemen", aldus Nijland.

Lees meer:
0 reacties