Coronacrisis treft Eredivisie: ''FC Groningen reageerde daar op''

0
Coronacrisis treft Eredivisie: ''FC Groningen reageerde daar op''

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment stil. Veel Europese voetballanden gaan financieel last krijgen van de gevolgen van dit virus, vooral omdat er geen wedstrijden worden uitgezonden.

"De competities daar zullen een grotere directe schade lijden nu er niks valt uit te zenden", zo schrijft Tom Knipping in Voetbal International. "Dat neemt niet weg dat er grote zorgen zijn in de Eredivisie. Zo is de Nederlandse competitie verhoudingsgewijs veel afhankelijker van verkochte kaartjes, horeca-omzet, verhuurde skyboxen en sponsorcontracten."

De Eredivisie-clubs moeten het vooral hebben van haar sponsoren en toeschouwersaantallen. "Kijken we naar de revenuen in de stadions op wedstrijddagen, dan zijn die hier zelfs twee keer zo relevant als in de Serie A en de Ligue 1."

"Vandaar ook dat al voor de coronacrisis zorgelijk werd gesignaleerd dat de toeschouwersaantallen de laatste jaren voor het eerst in lange tijd een licht dalende trend begonnen te vertonen. FC Groningen reageerde daar recent op door aan te kondigen dat de prijzen van de seizoenkaarten op de Noordtribune omlaag zouden gaan", aldus Knipping.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!