'Voor ons is het vier tientjes, voor FC Groningen keer negenduizend''

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment stil. John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen, vindt dat de competitie uitgespeeld moet worden, desnoods zonder publiek.

"Natuurlijk, ook bij mij staat voetbal mét publiek op één, daar waar het kan, maar we leven in een tijd die niet normaal is", zo vertelt De Jonge in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

"Op zeker moment kan ik me voorstellen dat de overheid en de RIVM zeggen: sporten mag weer, maar niet voor volle tribunes, hoe jammer dat voor de supporters ook is", zo vervolgt De Jonge. "In dat geval snap ik dat de meeste clubs zeggen, toch uitspelen. Daar ben ik het mee eens. Ik vind dat de competitie op het veld beslist moet worden en niet vanachter de bestuurstafel."

De Jonge vindt het niet terecht om geld terug te vragen voor je seizoenskaart. "Kijk, voor ons is het misschien vier tientjes, maar voor een club als FC Groningen is het keer negenduizend. Moet je kijken wat dat betekent! Bovendien heb je met de tien, elf thuiswedstrijden die er zijn geweest de kosten er eigenlijk al uit. Ik zou willen zeggen: supporters, laat je hart spreken, juist nu", aldus De Jonge.

Lees meer:
0 reacties