KNVB: 'Vier clubs strijden op één dag in juli om Europees ticket'

De KNVB hoopt nog altijd het huidige seizoen af te kunnen ronden. De Nederlandse voetbalbond heeft een conceptprogramma in gedachten en de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord moet gespeeld worden op zondag 12 juli.

Manager competitiezaken Jan Bluyssen houdt natuurlijk wel een slag om de arm. "Op 21 april praat het kabinet Nederland weer bij over het eventueel verlengen van de huidige maatregelen. Dat zal een moment zijn waarop veel meer duidelijk wordt", benadrukt Bluyssen in gesprek met de NOS.

De Eredivisie moet voor augustus zijn afgerond en na een zomerstop van maximaal drie weken staat het nieuwe seizoen op het programma. Om de verloren tijd te compenseren, wordt er in de nieuwe jaargang ook tijdens Kerstmis gespeeld. "We moeten de tijd ergens vandaan halen en in de periode tussen Kerst en nieuwjaar is natuurlijk wat ruimte", geeft Bluyssen aan.

Voor de strijd om een Europees ticket is in de volle agenda van de KNVB nog maar één dag vrij. Op 29 juli moeten dus vier clubs in een nader te bepalen vorm gaan strijden om een plek in de voorronde van de Europa League. "Alles is momenteel doordrenkt met onzekerheden. Ook deze kalenderopzet kan gewijzigd worden en beweegt mee met de ontwikkelingen rond het virus", aldus Bluyssen. "Niets staat nog vast en niets is definitief."

Lees meer:
0 reacties