'Twintig Eredivisie-clubs bijna onmogelijk: té volle kalender dreigt'

0
'Twintig Eredivisie-clubs bijna onmogelijk: té volle kalender dreigt'

Tot 1 september wordt er geen betaald voetbal meer gespeeld in Nederland. Verwacht wordt dat de clubs het volgend seizoen enorm druk zullen krijgen, vanwege de voorspelde overvolle kalender. Het seizoen kan beginnen vanaf 1 september, maar moet eindigen voor ongeveer 10 mei, want dan begint de voorbereiding op het EK.

Een Eredivisie met twintig clubs zou een eerlijk scenario zijn om de degradatiekandidaten ADO Den Haag en RKC Waalwijk en promotiekandidaten SC Cambuur en De Graafschap tevreden te stellen. Alleen blijkt dat een competitie met twintig clubs nauwelijks, in de al overvolle speelkalender, zou passen. Het zou onder andere betekenen dat er niet 34 speelronden, maar 38 speelronden moeten worden afgewerkt.

In totaal zijn er 72 speelmomenten mogelijk volgend seizoen, maar met de winterstop, bekervoetbal, Europees voetbal en interlands blijven er maar 68 van die speelmomenten over, zo berekende het Algemeen Dagblad. Dat betekent dat er op zeven weken na tweewekelijks zal moeten worden gevoetbald.

Dit geldt voornamelijk voor ploegen die Europees spelen en ver komen in het bekertoernooi. Ook zullen er nog een play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie-wedstrijden gespeeld moeten worden. Een Eredivisie met twintig clubs lijkt gewoon niet te passen in de overvolle speelkalender.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!