Levchenko: ''Als daarin wordt gesneden zijn we echt verkeerd bezig''

Veel club kunnen financieel in de problemen komen vanwege de coronacrisis. PSV-directeur Toon Gerbrands wil niet wachten op spelersvakbond VVCS en wil graag korten op de spelerssalarissen.

VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko was daar niet over te spreken. De voormalig FC Groningen-speler vindt het ook onbegrijpelijk dat twee Telstar-spelers zelf hebben besloten om een deel van hun salaris in te leveren.

"Daar ben ik heel boos over geworden. Niet naar die jongens, maar hoe het is gegaan. Onder sociale druk hebben ze dat gezegd. Maar zij verdienen twintigduizend euro, er valt niets in te leveren", meent Levchenko tegen Voetbal International. "Ik heb de verantwoordelijken bij de clubs ook gezegd dat het niet zo mag zijn dat de spelers de dupe worden van sociale druk. Er is een vreemde situatie aan het ontstaan door druk van de media en clubdirecteuren."

"Ik vind het goed dat de spelers meedenken met de clubs, dat gebeurt nu ook. Maar er zijn hele grote verschillen in het voetbal", weet Levchenko. "Jullie kennen de salarissen in de Eerste Divisie, als daarin wordt gesneden zijn we echt verkeerd bezig."

Levchenko vindt dat er eerst een scheiding gemaakt moet worden tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie. "Een speler die vijf ton verdient kan makkelijker iets inleveren dan iemand die een vijftigduizend euro krijgt. En over de voetballers die op een minimumloon zitten, moeten we het niet eens hebben. Die kunnen niks missen", aldus Levchenko.

Lees meer:
0 reacties