'Heeft geen zin om dat loonoffer er te snel doorheen te jagen''

PSV besloot een loonoffer te brengen bij zijn spelers en personeel, maar Evgeniy Levchenko (VVCS) en Serge Rossmeisl (FBO) willen dat de clubs niet te grote besluiten gaan nemen.

"Als elke club zelf iets gaat regelen, dan wordt het erg onrustig en onduidelijk. Het is veel beter om collectief tot een oplossing te komen", zegt Levchenko, die bijval krijgt van Rossmeisl, in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk kunnen we het niemand verbieden om zelf met de spelersgroep te gaan praten, maar we hebben de clubs gevraagd ons de tijd te geven om eruit te komen met de sociale partners."

Levchenko benadrukt dat er niet overhaast beslissingen genomen moeten worden. "Op dit moment is het heel belangrijk om informatie uit te wisselen. Wat zijn precies de gevolgen voor clubs? Het is belangrijk dat er open kaart wordt gespeeld. Het moet bijvoorbeeld niet zo zijn, dat spelers salaris gaan inleveren en de club vervolgens voor veel geld nieuwe spelers gaat kopen."

"Maar waar wij op inzetten is een pakket aan maatregelen om de coronacrisis in het voetbal te lijf te gaan; en dat gaat verder dan salaris inleveren alleen. Het heeft geen zin om dat er snel doorheen te jagen", aldus Rossmeisl.

Lees meer:
0 reacties