'Misschien hebben we niet de waardering gekregen die ons toekwam''

FC Groningen won vijf jaar geleden de KNVB Beker ten koste van PEC Zwolle. Voormalig FC-trainer Erwin van de Looi voelde voor de finale de verantwoordelijkheid en de druk om de beker te winnen.

"De hele omgeving, Groningen en wijde omtrek, was er zo ongelooflijk mee bezig in de weken voorafgaand aan de finale", vertelt Van de Looi tegen het Dagblad van het Noorden. "Het leek wel of iedereen naar De Kuip ging, met de trekker of de bus. Ik wist dat het alleen maar leuk en gedenkwaardig zou worden als we de eindstrijd met PEC ook daadwerkelijk zouden winnen. Als je de finale verliest en je moet terug is er niet veel meer aan." FC Groningen wist de finale met 2-0 te winnen.

Een jaar later vertrok Van de Looi bij FC Groningen, want de waardering naar de trainer en zijn staf toe bleek verdwenen. Van de Looi voelt zich er ook wel verantwoordelijk voor. "Is dat belangrijk? Ach, weet je, misschien hebben we toen niet de waardering gekregen die ons toekwam, maar dat lag wellicht ook wel een beetje aan mezelf."

"Zoals ik al zei: als het goed gaat, ben ik blij voor anderen. Als het minder gaat, sta je als trainer voor je troepen en vang je de klappen op. Met mij hoef je geen medelijden te hebben hoor. Ik denk dat we het heel behoorlijk hebben gedaan. Ik kijk er met een goed gevoel op terug", aldus Van de Looi.

Lees meer:
0 reacties