'Bij FC Groningen kreeg ik de kans om op eigen benen te staan''

Voormalig trainer Theo Verlangen heeft in totaal 236 wedstrijden op de bank van FC Groningen gezeten. De Hagenees vertrok in 1983 bij de FC, maar woont nu opnieuw in Groningen. De oud-coach volgt de club nog altijd op de voet.

"Voetbal vind ik ook nog steeds leuk, maar ik ga niet meer naar wedstrijden toe. Ik volg het via de televisie, heb ook een abonnement op FOX Sports. De clubs waar ik vroeger heb gewerkt, hou ik extra in de gaten. FC Groningen is hierbij toch wel mijn favoriete club", vertelt Verlangen in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

"Daar beleefde ik mijn grootste successen. Toen ik in 1977 in Groningen begon, speelde de club voor 3000 man in de eerste divisie", vervolgt Verlangen. "Ik vertrok in 1983 nadat we Europees voetbal hadden gehaald. De bezoekersaantallen waren opgeschroefd naar zo’n 12.500."

Verlangen heeft een lange loopbaan als trainer achter de rug. "Ik ben begonnen bij de technische staf van Feyenoord. Daar kwam ik trainers tegen als Wiel Corver, Vujadin Boskov en wederom Ernst Happel. In 1977 kreeg ik bij FC Groningen de kans om op eigen benen te staan."

"Dat ging dus goed, ik bleef tot 1983. Daarna trainde ik Cambuur, FC Emmen, Eindhoven, Haarlem, Veendam, de Egyptische club Ismailia SC en ADO Den Haag. In 1996 zette ik een punt achter mijn loopbaan als voetbaltrainer", aldus Verlangen.

Lees meer:
0 reacties