Oplossing voor lege stadions: ''Wouter Gudde opperde het al''

0
Oplossing voor lege stadions: ''Wouter Gudde opperde het al''

De twee hoogste Duitse competities hebben hun seizoen weer hervat, maar nog wel zonder publiek. Columnist Sjoerd Mossou vindt dat daar prima een oplossing voor kan worden gevonden. Daarom oppert hij om stadions te vullen met kinderen tot en met 12 jaar.

"Wouter Gudde, directeur van FC Groningen, opperde het een paar dagen geleden al", schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. "Bij een paar andere clubs kwam het intern ook al ter tafel, sportmarketeer Bob van Oosterhout pleitte eerder al voor het plan en in een speciale werkgroep van de KNVB was het onderdeel van een brainstorm. Daar bleef het vooralsnog bij, wat jammer is, want goede ideeën moet je niet te lang in de zon laten liggen. Daar drogen ze van uit.

"Simpel: vul onze stadions vanaf 1 september met kinderen tot en met 12 jaar", vervolgt Mossou. "Richt je primair op de basisschoolgroepen 6, 7 en 8: die zouden het met maximaal één leraar op de pakweg tien kinderen af moeten kunnen (kinderen die nu in groep 8 zitten, en volgend jaar in de brugklas, krijgen dispensatie, want die moeten hun schoolkamp en hun musical ook al missen dit jaar)", aldus Mossou.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›