FC Groningen-watcher over Gudde: ''Heel handig is het allemaal niet''

0
FC Groningen-watcher over Gudde: ''Heel handig is het allemaal niet''

FC Groningen heeft vanwege de coronacrisis elf werknemers moeten ontslaan, om zo financieel het hoofd boven water te kunnen houden. Voor clubwatcher Lentin Goodijk van Voetbal International komt dit besluit toch onrechtvaardig over.

"Als er ook na 1 september geen toeschouwers welkom zijn bij Eredivisie-duels – en dat is wel de verwachting – dan loopt de club nog eens vier ton per thuiswedstrijd mis", zo schrijft Goodijk in VI. "Om die klap op te vangen leveren spelers, staf en directie salaris in, terwijl de directie ook afziet van de gerealiseerde bonussen."

Volgens Goodijk was het puur zakelijk gezien wel logisch dat de club elf werknemers moest ontslaan. "Groningen had te maken met een wel erg grote organisatie ten opzichte van andere clubs met een vergelijkbare begroting. Maar toch komt het onrechtvaardig over."

"Gudde sprak van een inktzwarte en heel emotionele dag voor de club, maar niet veel later meldde de club zich wel bij Fortuna Sittard om een bod uit te brengen op spelmaker Mark Diemers. Heel handig is het allemaal niet", stelt Goodijk. "Ook gezien de lobby voor financiële steun van de gemeente en de overheid."

De seizoenkaartcampagne van de club loopt in ieder geval erg succesvol. "De loyaliteit van de trouwe fans is bijzonder welkom na een week die de club snel hoopt te vergeten. Het geeft FC Groningen weer wat kleur op de wangen, al zal het schaamrood op de kaken voorlopig overheersen", aldus Goodijk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›