''De solidariteit en clubliefde van onze fans is indrukwekkend''

0
''De solidariteit en clubliefde van onze fans is indrukwekkend''

FC Groningen loopt zo'n vijf miljoen euro mis aan inkomsten door het stopzetten van dit seizoen. De Trots van het Noorden moest zelfs personeelsleden ontslaan, maar is de situatie, volgens directeur Wouter Gudde, nu weer onder controle.

"Maar heel veel hangt af van de vraag wanneer we weer kunnen voetballen met publiek", beseft Gudde in gesprek met Voetbal International. "Als we ook na 1 september zonder supporters moeten spelen, kost dat ons nog eens zo’n vier ton per thuiswedstrijd."

"Dan zal er steun nodig zijn, maar dat geldt voor alle clubs", weet Gudde. "Wat betreft onze liquiditeit zitten we voorlopig goed en kunnen we ook zonder publiek de kerst halen. Wij zullen voorlopig dus niet omvallen."

Gudde is onder de indruk van de FC Groningen-fans. "De solidariteit en clubliefde van onze fans is indrukwekkend. Velen zien af van hun tegemoetkoming en er zijn al 5.500 seizoenkaarten verkocht, dat zijn er slechts zo’n 400 minder dan vorig jaar op dit moment. We gaan nu bij al onze sponsors langs om hen te verleiden ook hun contract te verlengen", aldus Gudde.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!