Gudde wijst naar FC Twente: ''Daarin kunnen wij stappen zetten''

0
Gudde wijst naar FC Twente: ''Daarin kunnen wij stappen zetten''

FC Groningen doet er alles aan om de fans hun seizoenkaart te laten verlengen. In de binnenstad zie je bijvoorbeeld de poster met de #Laatonsweereensjuichen overal hangen. Duizenden mensen hebben al verlengd, maar algemeen directeur Wouter Gudde weet dat de club ook de steun uit de provincie harder nodig heeft.

"We zijn nog lang geen FC Twente, met een supportersvereniging in elk dorp. Daarin kunnen wij stappen zetten", zegt Gudde in gesprek met De Volkskrant. "Dat ze vanuit Beerta, Oude-Pekela, Delfzijl en Winschoten allemaal de club helpen."

Een situatie waarin FC Groningen failliet gaat, net als streekgenoot Veendam, is volgens Gudde ondenkbaar. "Wij zijn diep geworteld. Supporters hebben soms niet door dat ze in een ritme zitten, door elk weekeinde naar voetbal te kijken."

"Dat valt weg. Een deel van hun leven stort in. Maar we moeten ook kritisch zijn. We zijn er blijkbaar nog onvoldoende in geslaagd onszelf beter te verkopen, onze functie aan te tonen en ons maatschappelijk gezicht te laten zien. We kunnen nog meer doen voor de samenleving", aldus Gudde.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!