Ontslag bij FC Groningen na 20 jaar (!) dienst: ''Zal bij de club betrokken blijven''

0
Ontslag bij FC Groningen na 20 jaar (!) dienst: ''Zal bij de club betrokken blijven''

Op 11 mei was Bas Kammenga één van de elf medewerkers van FC Groningen die zijn ontslag kreeg bij de club. De medewerker van de communicatieafdeling zal naar eigen zeggen 'op één of andere manier bij de club betrokken blijven'. 

Vanwege de coronacrisis zit FC Groningen in zwaar weer. "Het was een hele bijzondere dag", blikt Kammenga, met twintig jaar de langstzittende kantoormedewerker van FC Groningen, terug. "Het werd al snel duidelijk dat het geen leuke dag zou worden. Toch maakte ik me niet direct zorgen om mezelf, wel om de club. Als dit soort maatregelen nodig zijn, dan is het wel heel ernstig, dacht ik bij mezelf."

"Als medewerkers die al zo lang aan de club verbonden zijn ontslagen worden, dan is de ernst van de situatie wel groot", vervolgt Kammenga tegenover RTV Noord. "Ik ben iemand die in scenario’s denkt. Dit scenario zat wel ergens in een vakje, want je weet misschien ergens wel dat er harde keuzes gemaakt moeten worden als de club zoveel geld misloopt door alle coronamaatregelen. Maar het is niet anders, we moeten er het beste van maken."

Ondanks zijn ontslag bleef Kammenga positief. "Op één of andere manier zal ik nog wel bij de club betrokken blijven. Dat het op korte termijn niet als medewerker is, dat is wel duidelijk. Er zijn nog heel veel andere manieren om de club te ondersteunen. Daar ben ik dezelfde dag weer mee begonnen. Zo ben ik positief gebleven op social media."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!