Jans blikt terug: ''Bij FC Groningen heb ik dat ook zo gedaan''

0
Jans blikt terug: ''Bij FC Groningen heb ik dat ook zo gedaan''

Ron Jans is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van FC Twente. De oud-trainer van onder meer SC Heerenveen en FC Groningen is blij om terug te zijn als trainer in de Eredivisie. Toch is juist FC Twente in de afgelopen jaren een trainerskerkhof gebleken.

Jans is de tiende trainer van de Enschedese club sinds de landstitel van 2010. Dat schrikt de trainer echter niet af. "Bij welke club ben ik begonnen als hoofdtrainer? Bij FC Groningen. Dat was toen een club, waar trainers maar kort werkzaam waren en daar stapte ik in als assistent-trainer van FC Emmen", vertelt Jans in gesprek met De Telegraaf.

"Uiteindelijk heb ik acht seizoenen gewerkt bij FC Groningen en ook bij PEC Zwolle ben ik vier seizoenen trainer geweest. Bij SC Heerenveen lag het allemaal wat lastiger, maar zijn we in mijn tweede jaar sportief ook succesrijk geweest", blikt Jans terug. "Ik loop er niet voor weg als het wat lastiger is."

Jans heeft ervoor gekozen om voor een jaar te tekenen bij FC Twente. "Ik werk het liefst met contracten van een jaar. Bij FC Groningen heb ik dat ook zo gedaan en daar heb ik acht jaar gezeten. Mijn intentie is om hier meer dan één jaar te zijn, maar als ik naar de afgelopen jaren kijk, dan zou ik er geen geld op zetten", aldus Jans.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!