Van Persie lovend: ''Echt, die backs gaan iets meemaken...''

0
Van Persie lovend: ''Echt, die backs gaan iets meemaken...''

Robin van Persie kan niet wachten op het moment dat hij Arjen Robben weer ziet voetballen in de Eredivisie. Robben liet zaterdag weten dat hij terugkeert bij FC Groningen, nadat hij vorig seizoen stopte als profvoetballer. 

"Ik denk dat een heleboel vleugelverdedigers de meest leerzame tijd van hun carrière gaan meemaken. Echt, die backs gaan iets meemaken wat ze nooit eerder hebben meegemaakt", steekt Van Persie van wal in gesprek met het De Telegraaf. "Als hij fit is, loopt hij ze er links en rechts nog af."

Van Persie keerde zelf ook terug bij Feyenoord en weet dus hoe het voelt. "De weerstand is hier minder dan je gewend bent. De aanslagen op je benen zijn minder. Arjen was de Champions League en de Bundesliga gewend, dat is fysiek een stuk zwaarder", vervolgt hij.

Zelf merkte de oud-spits dat hij altijd met respect ontvangen. "Ook als het er in een wedstrijd even pittiger aan toe ging, bleef er voor mij een bepaald respect. Spelers in de Eredivisie gaan het straks ook een eer vinden dat ze nog tegen Arjen mogen spelen", aldus Van Persie. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!