'FC Groningen en Gudde, geweldig, die heeft de achtergrond''

Mo Allach is sinds deze zomer directeur bij RKC Waalwijk om het daar goed op een rijtje te zetten. Volgens de sportbestuurder zijn er voldoende voorbeelden in de Eredivisie te vinden, zoals FC Utrecht en FC Groningen.

"Het leiden van een voetbalbedrijf is geen boekhoudkundig kunstje. Het is een vak", steekt Allach van wal in gesprek met Voetbal International. "Er zijn legio voorbeelden van mensen die het onderschatten. Het gaat om topsport. Emoties, business, een verdienmodel. Het hele spectrum komt samen."

Volgens de bestuurder van RKC Waalwijk zijn FC Groningen en FC Utrecht goede voorbeelden. "Kijk maar waar het goed gaat. FC Groningen en Wouter Gudde, geweldig, die heeft de achtergrond", vervolgt Allach. "Mark-Jan Fledderus ook. Dat zijn voetballers geweest, die zijn hoogopgeleid."

"FC Utrecht met Jordy Zuidam en Joost Broerse, dat is geen toeval hé", gaat Allach verder. "Die gasten hebben dingen op een rijtje, die snappen het. Wat doet emotie met iemand? Er zijn mensen die over jou beslissen. Geeft dat energie of vreet het juist energie", besluit Allach.

Lees meer:
0 reacties