Van Basten kritisch: ''Die vielen niet eens op in Nederland''

0
Van Basten kritisch: ''Die vielen niet eens op in Nederland''

Matthijs de Ligt werd zondagavond kampioen van Italië door Sampdoria met 2-0 te verslaan, maar voormalig SC Heerenveen-trainer Marco van Basten toonde zich bij Ziggo Sport kritisch over de ontwikkeling van de centrumverdediger. 

"Ik vind hem de laatste wedstrijden niet goed spelen, ik weet niet wat dat is. Nu had hij last van zijn hamstring, misschien stapelt dat op. Vermoeidheid, niet fit", legt hij uit. "Maar het aantal kansen die Juventus alleen al weggeeft in de tweede helft, is enorm. Dat moet hij zichzelf ook aanrekenen, als centrale verdediger moet je ook organiseren en het neerzetten", aldus Van Basten. 

"Ik vind hem niet zoveel beter dan hij vorig seizoen bij Ajax was", vervolgt hij kritisch. "Hij heeft een interessant jaar voor zichzelf gehad. De Ligt had pech dat hij niet Chiellini, wie wel een echte teamspeler is, naast zich heeft gehad, want dat is een betere opleider. Bonucci doet zijn eigen ding, organiseert niet en geeft ook niet aan wat De Ligt zou moeten doen", constateert Van Basten.

"Dat had Chiellini in mijn optiek wel gedaan, hij doet dingen voor anderen en is wat socialer", stelt hij. “Ik denk dat hij meer had geleerd bij Real Madrid, Barcelona of Manchester City. Bovendien had hij in Spanje in een interessantere competitie gespeeld, want de Serie A is van een minder niveau dan de landen die ik net noemde. Spanje, Engeland en Duitsland zijn momenteel beter dan de Italiaanse competitie."

Juventus werd voor de negende keer op rij (!) kampioen van de Serie A, terwijl Internazionale en AC Milan volgens San Marco 'al jaren' niet meer meedoen'. “In hoeverre word je daardoor gewogen? De Ligt speelt nu tegen spelers van wie ik denk dat ze niet eens een opvallende rol speelden in de Nederlandse competitie. Bij Sampdoria lopen twee jongens die in de Eredivisie niet eens naam hebben gemaakt, die vielen niet eens op in Nederland”, besluit Van Basten over Morten Thorsby en Julien Chabot. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!