FC Groningen legt 'atletische en snelle' vleugelverdediger vast

0
FC Groningen legt 'atletische en snelle' vleugelverdediger vast

Damil Dankerlui vervolgt zijn carrière bij FC Groningen. De 23-jarige rechtsback komt over van Willem II en tekent zelfs een contract voor maar liefst vier seizoenen.

Voetbal International meldde al eerder dan Dankerlui op weg was van Willem II naar Groningen. De Tilburgers pikten hem begin 2018 op bij Ajax. Het eerste elftal haalde hij bij de Amsterdammers nooit. Zeefuik doorliep eveneens de Amsterdamse opleiding en wist ook de interesse te wekken van grote buitenlandse clubs. In Groningen gaat hij met rugnummer 2 spelen.
 
"Wij zijn erg blij met de komst van Damil", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite van Groningen. "Hij is een atletische en snelle speler met veel voetballend vermogen en Damil is multifunctioneel inzetbaar. In onze beoogde speelwijze, waarin we flexibel willen zijn, past dit heel goed. Damil heeft de laatste jaren behoorlijk wat ervaring opgedaan en hij is nog relatief jong. Wij denken dat er nog veel rek in hem zit en we gaan er samen hard aan werken om dat verder te ontwikkelen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!