Lukkien: ''Van FC Groningen pesten was absoluut geen sprake''

0
Lukkien: ''Van FC Groningen pesten was absoluut geen sprake''

FC Emmen heeft een poging gewaagd om Sergio Padt los te weken bij FC Groningen, maar daar slaagde de club uit Drenthe niet in. De mogelijke transfer hield de gemoederen op social media flink bezig.

FC Emmen gold ooit als satellietclub van FC Groningen, maar die tijden zijn voorbij getuige de flirt met Padt. "Het werd even heel hectisch hier in het noorden. Hoe haalde Emmen het in het hoofd om met Sergio Padt te praten?", reageert Emmen-trainer Dick Lukkien tegenover de NOS. "Nou, we hebben geïnformeerd naar zijn status, maar hij heeft de keuze gemaakt om bij Groningen te blijven."

Lukkien was zelf jarenlang assistent-trainer bij FC Groningen, maar staat er zakelijk in. "Van Groningen pesten was absoluut geen sprake", meent hij. "We - ik in ieder geval - hebben het beste voor met Groningen, een prachtige club. Maar wij willen ook vooruit."

FC Emmen investeerde na de promotie 50.000 euro in de spelersgroep en vorig seizoen werd 500.000 euro voor twintig spelers betaald. Padt zou naar verluidt één miljoen euro moeten kosten en dat was voor FC Emmen dus niet onmogelijk.

"Ik ben niet de financiële man van Emmen", lacht Lukkien. "Tuurlijk, geld is belangrijk. Maar het gaat spelers niet alleen om het geld, maar ook om het perspectief dat je kunt bieden. En ze zien dat het bij Emmen wel lekker voetballen is", aldus Lukkien, die als voorbeeld Simon Tibbling noemt. "Hij had bij veel clubs veel meer kunnen verdienen, maar hij koos voor Emmen om zijn carrière een impuls te geven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!