Warmerdam: ''Van FC Groningen naar FC Utrecht is een stap omhoog''

0
Warmerdam: ''Van FC Groningen naar FC Utrecht is een stap omhoog''

Django Warmerdam speelt dit seizoen voor FC Utrecht. De linksback heeft veel vertrouwen in een goed jaar, vooral door de goede gesprekken die hij in de Domstad had.

"Er lag een heel duidelijk plan in Utrecht, daarom zijn we er destijds ook heel snel uitgekomen. Mijn contract liep af en ik heb naar de opties gekeken. Van FC Groningen naar FC Utrecht is een stap omhoog. Zeker als je ziet wat ze de laatste drie jaar hebben neergezet, een stabiele factor in play-off- voetbal en play-offs Europees voetbal. Maar het is ook de speelwijze, de manier waarop ze spelen voor mij persoonlijk", zegt Warmerdam tegenover Voetbal International.

"Bij FC Groningen heb ik op veel posities gespeeld, hier wil ik me focussen op deze positie", doelt Warmerdam op linksback. "Utrecht speelt heel erg van kant naar kant met opkomende backs. Dat bevalt mij wel. De ene keer gaat de linkerkant en dan weer de rechter, dat is moeilijk te verdedigen. Bij Groningen kon dat ook wel, maar het was wat behoudender. We stonden wat meer verdedigend. Dan kwam mijn spel er ook wat minder uit."

FC Utrecht ziet hij als een mogelijke tussenstap naar het buitenland. "Zo mag je dat wel uitleggen. Backs zijn inderdaad gewild. Deyo Zeefuik heeft zich de laatste twee jaar geweldig gepresenteerd en gaat nu een mooie stap maken. Dat heb ik ook voor ogen. Ik zou op een dag wel in Duitsland willen voetballen, maar Italië lijkt me ook fantastisch. Als je ook ziet hoe Hans Hateboer het daar invult… Daar denk je dan aan."

"Maar eerst FC Utrecht. Er zit ontzettend veel voetbal in dit team, dat hebben ze vorig jaar ook laten zien. Alleen moeten we dat nu een heel seizoen vol zien te houden. Er is uitgesproken dat we richting de topdrie willen. Ja, het is ambitieus. Maar het gat naar de topdrie verkleinen moet haalbaar zijn", aldus Warmerdam.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!