Faber content met selectie: ''Alleen in de breedte hoop ik dat er nog wat bijkomt''

Ernest Faber is tot nu toe zeer te spreken over de voorbereiding en de algemene gang van zaken bij FC Groningen. “We hebben een goede groep. We zitten nu in de zesde week van de voorbereiding, sommigen moeten nog een beetje worden bij- en opgetraind, maar we staan er goed voor."

Faber herhaalde tijdens zijn toespraak op de jaarlijkse persdag de doelstelling die algemeen directeur Nijland even daarvoor had uitgesproken: minimaal de play-offs voor Europees voetbal halen. De nieuwe trainer legt daarbij vooral de focus op ‘wat de jongens wél kunnen. “We willen compact spelen, naar voren gericht met veel diepgang en veel vrijheid voor de individuele actie”, aldus Faber.

De trainer is content met de selectie zoals hij die nu tot zijn beschikking heeft. “Alleen in de breedte hoop ik dat er nog wat bijkomt.” En ondanks dat het voor een club als FC Groningen volgens hem een compliment is als een speler wordt weggekocht hoopt hij vooral dat de selectie in tact blijft.

"Het Noordlease Stadion moet met steun van het publiek weer een onneembare vesting worden. Met zijn allen gaan we op voor een mooi seizoen”, besloot Faber die verder bekend maakte zoals eerder hier gemeld dat Sergio Padt zijn nieuwe aanvoerder is voor komend seizoen met Etienne Reijnen als back-up.

Lees meer:
0 reacties