Rentree Robben opnieuw uitgesteld: ''Logisch dat je klachten krijgt''

0
Rentree Robben opnieuw uitgesteld: ''Logisch dat je klachten krijgt''

Arjen Robben komt vrijdagavond nog niet in actie in de oefenwedstrijd van FC Groningen tegen PEC Zwolle. De routinier zou zijn eerste speelminuten maken, maar is toch niet fit genoeg. Trainer Danny Buijs licht de afwezigheid van Robben toe.

"Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsprogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt", zegt hij op de clubwebsite. "De inspanningen die hij de afgelopen week heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid. Heel logisch voor een speler van zijn leeftijd en die een jaar lang niet heeft gespeeld, maar voor ons wel een reden om geen enkel risico hierin te nemen."

Robben wil zelf ook liever nog niet in actie komen. "Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin", geeft hij aan. "Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen."

"Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt", vervolgt de oud-international. "Dat hoort bij de inspanningen die je levert. Het lijf reageert op trainingen, je lichaam moet hieraan weer wennen. Dat gaat goed, maar ik vond het nog onvoldoende om in wedstrijdverband in actie te komen. Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijden. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrainingen afwerken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!