Ook Tibbling begint Olympische Spelen met gelijkspel

Na Kasper Larsen is ook Simon Tibbling de Olympische Spelen met een gelijkspel begonnen. De Zweedse Groninger speelde vannacht met Zweden O-23 met 2-2 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Colombia. Tibbling speelde 90 minuten mee aan de rechterkant op het middenveld.

Colombia maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker uit een strafschop in een verder gelijkopgaande wedstrijd. De andere wedstrijd in groep B tussen Nigeria en Japan eindigde in een doelpuntenfestival. De Nigerianen, met voormalig FC Groningen-speler William Troost Ekong in de gelederen, trokken uiteindelijk met een 5-4 winst aan het langste eind.

Eerder op de dag had Denemarken met Larsen 90 minuten op de bank al het Olympisch voetbaltoernooi geopend met een 0-0 gelijkspel tegen Irak in groep A. Gastland Brazilië behaalde in dezelfde poule hetzelfde teleurstellende resultaat tegen Zuid-Afrika: 0-0.

In poule C haalde Zuid-Korea uit tegen de Fiji-eilanden, het werd maar liefst 0-8 voor de Aziaten. Oud-speler van FC Groningen Hyun-Jun Suk scoorde twee keer. De overige tegenstanders, Mexico en Duitsland, van de spits die in 27 wedstrijden vijf keer scoorde voor de Trots van het Noorden, deelden de punten met een 2-2 gelijkspel. In de vierde en laatste groep D won Honduras met 3-2 van Algerije en versloeg Portugal de leeftijdsgenoten van Argentinië met 2-0.

Zondag 7 augustus staat voor alle teams de volgende groepswedstrijd op het programma.