FC Groningen-debutant hoopt op meer: ''Natuurlijk geeft dat vertrouwen''

Uit het niets viel hij in het oefenduel tegen Southampton zomaar in, rechtsback Tim Riksman (18) hoopt dan ook zondag bij de start van de eredivisie tegen Feyenoord weer bij de hoofdmacht van Groningen op de bank te zitten.

“Met de nieuwe regel is een compleet elftal reserve, dus voor elke positie een stand-in. Daarnaast reken ik op een basisplaats in Jong FC Groningen. Ik heb zes van de zeven oefenwedstrijden gespeeld en tegen HHC kreeg ik rust vanwege lichte liesklachten. Beetje overbelast in de zware voorbereiding, maar het gaat echt lekker en met de selectie, dat smaakt naar meer” aldus de jonge verdediger uit Den Helder in het Noordhollands Dagblad.

Riksman, die dit seizoen pas voor het eerst deel uit maakt van de selectie van FC Groningen Onder-23 maakte ook het laatste deel van de voorbereiding met de A-selectie mee. “Dat was wel spannend.’’ Riksman werkt daarnaast in de fanshop van FC Groningen en dolde al met zijn collega’s dat hij zijn telefoon in de gaten moest houden voor het geval hoofdcoach Ernest Faber hem ging bellen. “Dat het inderdaad gebeurde was een grote verrassing”, aldus Riksman.

“Toen Hans Hateboer, na veertig minuten zijn tweede gele kaart kreeg, moest ik warmlopen. Voor zesduizend toeschouwers en toch niet echt nerveus. Mijn balcontacten bleven beperkt tot breedtepasses, een kopduel en mee naar voren met hoekschoppen. Natuurlijk geeft dat vertrouwen. Ik hoorde dat de staf unaniem voor mij koos als aanvulling.''

Zie hieronder een leuke reportage van FC Groningen TV uit de begintijd van Tim Riksman in Groningen

Lees meer:
0 reacties