Basisplaats voor Antonia in eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord

Op basis van de training van vrijdag begint Jarchinio Antonia in de basis van FC Groningen zondag in de eerste competitie wedstrijd tegen Feyenoord. Hij vervangt de van een blessure terugkerende Oussama Idrissi.

Verwacht wordt dat de oud-Feyenoorder wel op de bank zal plaats nemen, daar waar het voor het eerst is toegestaan om maximaal elf reserves op te zetten. De vleugelspits trainde vanochtend wel gewoon met de groep mee, maar sloot aan bij de reserves.

Naast de geblesseerde Idrissi mist coach Ernest Faber sowieso de op de Olympische Spelen actief zijnde Simon Tibbling en Kasper Larsen (die eveneens de eerste drie duels geschorst is). Ook de nieuwe aanwinst Samir Memisevic is nog niet beschikbaar, hij is nog niet speelgerechtigd, omdat hij nog terug naar zijn vaderland Bosnië moest voor het afhandelen van allerlei papierwerk.

De overige spelers zijn allemaal fit genoeg bevonden om zondag in actie te kunnen komen, dus ook de tegen Southampton nog geblesseerd toekijkende Brian Linssen en Abel Tamata. “Sommige spelers zullen nog wel moeten worden opgetraind. Het is dan ook niet ondenkbaar dat sommige jongens zaterdag meedoen met de oefenwedstrijd van FC Groningen Onder-23 (tegen Hercules in Utrecht - red.). We hebben nog twee dagen en zaterdag nog een training. Morgen  is een belangrijke dag om te kijken hoe groot de wedstrijdselectie wordt" zegt coach Ernest Faber op de website van FC Groningen

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Maduro, Van Nieff; Hiariej, Drost, Jenssen; Antonia Van Weert, Rusnak

Lees meer:
0 reacties