'Het zou me niet verbazen als Hateboer tegen Italië weer speelt''

Denzel Dumfries heeft zich dit weekend weer bij het Nederlands elftal gemeld. De PSV-verdediger, die onlangs vader werd, moet echter vrezen voor zijn basisplek. Tegen Polen speelde voormalig FC Groningen-verdediger Hans Hateboer als rechtsback.

"Ze lijken wel wat op elkaar", zegt Sonny Silooy over beide vleugelverdedigers in gesprek met de NOS. "Dumfries is ook een moderne back. Met diepgang, snelheid, fysiek sterk. Verdedigend is Dumfries beter. Een goede rechtsback ziet de ruimte. Verdedigen is vooruitzien. Anticiperen."

"Dumfries was de nummer één, maar ik ben benieuwd", vervolgt Silooy, die zelf als rechtsback bij het Nederlands elftal speelde. "Het zit dicht tegen elkaar aan. Het zou me niet verbazen als Hateboer tegen Italië weer speelt. Hij heeft het goed gedaan en kent bovendien de Italiaanse spelers goed."

Hateboer maakte dit seizoen bij Atalanta Bergamo indruk in een 5-3-2-systeem. "De afgelopen jaren speelde hij wekelijks wedstrijden op niveau, in de Serie A en de Champions League", geeft Silooy aan. "Allemaal plusjes. Hij heeft het laten zien. Dat is ook goed voor Oranje."

Lees meer:
0 reacties