Fledderus: ''Zivkovic zou inderdaad in het plaatje kunnen passen''

0
Fledderus: ''Zivkovic zou inderdaad in het plaatje kunnen passen''

FC Groningen wist zich woensdag te versterken met Jørgen Strand Larsen, die voor één miljoen euro overkomt van het Noorse Sarpsborg 08. De jeugdinternational van Noorwegen heeft een contract voor vier jaar getekend.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus toont zich tevreden. "We zijn lang bezig geweest, maar dat komt omdat we de juiste man wilden", legt hij uit op de website van VI. "Het is echt niet zo lastig om een spits te halen. De juiste spits halen, helemaal gezien onze mogelijkheden, dat is echter een ander verhaal. Daar wilden we de tijd voor nemen", aldus Fledderus.

"We zochten een speler met kracht en lengte, in combinatie met de nodige technische bagage en de kwaliteit om een goal te maken", vervolgt hij. "We hadden twee soorten lijstjes met spitsen die in dat profiel pasten. Eén lijstje met daarop spitsen waarvan we verwachten dat ze goed zijn voor vijftien goals per seizoen, gezien hun verleden. Op het andere lijstje stonden jongens die dat nog niet hebben laten zien, maar wél de potentie hebben om flink te groeien. Op dat lijstje stond Larsen", aldus Fledderus.

De voormalig profvoetballer wil nog meer spelers naar FC Groningen halen en hoopt onder andere op de komst van Zivkovic. "We hebben veel vertrouwen in Larsen, maar we zijn nog niet uitgewinkeld, Richairo zou inderdaad in het plaatje kunnen passen", verklapt hij. "Dan hebben we namelijk spitsen met twee verschillende profielen en daarnaast Romano Postema. Richairo’s zaakwaarnemer is in gesprek met Richairo’s werkgever. Meer kan ik er nu niet over zeggen", besluit Fledderus. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!