Schmidt: ''Geen mandekking of dubbele dekking voor Robben''

0
Schmidt: ''Geen mandekking of dubbele dekking voor Robben''

FC Groningen krijgt zondag PSV op bezoek. PSV-trainer Roger Schmidt gaat geen grote aanpassingen doen om oud-PSV'er Arjen Robben af te stoppen. Schmidt weet als oud-trainer van Bayer Leverkusen hoe het is om tegen Robben te spelen.

"Het is normaal dat ik als trainer nadenk over de kracht en zwakheden bij de tegenstander", zegt Schmidt tegenover Voetbal International. "Natuurlijk is Robben een sleutelspeler bij Groningen. Wij moeten ons gewoon goed voorbereiden, niet alleen op Robben. Het is mooi dat hij terug is en ik hou van zijn houding en kwaliteiten, maar ik focus me ook op alle spelers van Groningen."

Schmidt gaat de tactiek niet omgooien als Robben speelt. "Nee, we gaan geen mandekking of dubbele dekking doen om de aanvallers onder controle te houden", geeft hij aan. "Wij richten ons meer op balbezit en proberen vanuit onze formatie te spelen, compact. De beste manier om hem af te stoppen, is hem weinig ruimte te geven en te controleren."

De Duitse oefenmeester heeft een nieuwe speelwijze geïntroduceerd bij PSV. "Ik respecteer ook altijd mijn nieuwe selectie en wil uitvinden wat de beste veranderingen zijn in de speelwijze voor mijn belangrijkste spelers", legt hij uit.

"Ik ben hier niet om de stijl uit Leverkusen of Salzburg te kopiëren", vervolgt Schmidt. "Ik wil de beste stijl voor PSV creëren en het is voor mij altijd de uitdaging om iets nieuws te brengen op het veld. Met deze selectie kunnen we zeker actief spelen met snelle omschakelingen en hoge intensiteit."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!