VIDEO | Samenvatting: PSV wint van FC Groningen, Robben valt uit

0
VIDEO | Samenvatting: PSV wint van FC Groningen, Robben valt uit

FC Groningen heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Trainer Danny Buijs zag dat PSV uiteindelijk met 1-3 wist te winnen en Arjen Robben viel bij de thuisploeg al na 29 minuten geblesseerd uit. 

Het duel kende in de eerste dertig minuten weinig pit, maar na 29 minuten ging er een schok door het stadion heen. Robben, kind van FC Groningen en oud-PSV'er, moest het veld geblesseerd verlaten na een duel met Pablo Rosario. 

Zonder Robben kreeg PSV nóg meer vat op het duel en dat zette de ploeg om in een doelpunt. Op aangeven van Rosario speelde Gakpo zich knap vrij en scoorde hij: 0-1. Dat was ook de ruststand, maar binnen tien minuten na rust stond het 1-1. De nieuwe doelman Yvon Mvogo en Jorrit Hendrix klungelden erop los en gaven FC Groningen de gelijkmaker cadeau. 

Lang duurde het niet voordat PSV die klap te boven kwam, want amper vier minuten later stond het alweer 1-2. Noni Madueke stak het middenveld over en had een prachtige bal op Donyell Malen in huis. Diezelfde Malen mocht met nog tien minuten te gaan vanaf elf meter aanleggen voor een strafschop, maar hij schoot recht op Sergio Padt. Gakpo maakte vlak voor tijd nog wel de 1-3 en hielp PSV zo aan de overwinning.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!