Kritiek op Robben: ''Gaat niet alleen om PSV, maar om 34 wedstrijden''

0
Kritiek op Robben: ''Gaat niet alleen om PSV, maar om 34 wedstrijden''

Arjen Robben maakte afgelopen weekend zijn rentree bij FC Groningen. Tijdens het duel met PSV viel hij snel uit met een blessure. Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen denkt dat de buitenspeler te hard van stapel gelopen.

"Als je bij de eerste competitiewedstrijd, tegen niet de minste tegenstander, vanaf minuut één alles-of-niets hanteert, ben je niet bezig met de kans van slagen", vertelt Verheijen in gesprek met De Telegraaf. "Dan krijg je dat emotie de ratio overstijgt. Het is een gebrek aan kennis en kennis is in het voetbal belangrijker, dan ervaring. Je kunt 15 jaar ervaring hebben, maar als je 14 jaar naar de kennis van één jaar handelt. Je moet ervaring omzetten in kennis en daar naar handelen. Zakelijk, het gaat niet alleen om 'PSV', maar om 34 wedstrijden."

Robben kan zich nog wel revancheren, denkt Verheijen. "In theorie kan zijn rentree slagen. Het tempo in de Eredivisie is niet het hoogste ter wereld. Het is nu zaak niet weg te kwijnen in een hoekje, maar er met wat zelfspot om te lachen en met een positief gevoel verder te gaan", aldus de inspanningsfysioloog.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!