Gudde: ''Vraag mij af waarom wij dat niet gewoon zelf kunnen''

0
Gudde: ''Vraag mij af waarom wij dat niet gewoon zelf kunnen''

Er wordt nog altijd volop gediscussieerd over de mogelijke komst van de BeNeLiga. Donderdag staat er een topoverleg met de UEFA gepland.

SC Heerenveen ziet de samenvoeging van de Belgische en Nederlandse competitie niet zitten. In totaal zijn er slechts vier Eredivisieclubs voor de BeNeLiga. "We hebben al moeite om het stadion vol te krijgen", zegt directeur Cees Roozemond van SC Heerenveen in gesprek met het NRC.

"We vragen ons af of wedstrijden tegen Belgische clubs een toegevoegde waarde zijn en opeens veel meer toeschouwers trekken", aldus Roozemond, die beseft dat de BeNeLiga mogelijk financieel grote voordelen oplevert. "We denken wel: verdorie, het is allemaal wel heel ver weg. Wij zitten bijna sneller in Scandinavië dan in het zuiden van België."

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen weet dat de BeNeLiga de zesde competitie van Europa wil worden. "Maar ik vraag mij af waarom wij dat niet gewoon zelf kunnen. Waarom hebben we daar de BeNeliga voor nodig? En enkel op basis van een berekening van een consultancybureau geloof ik niet dat FC Groningen tegen Kortrijk meer tv-kijkers en geld gaat opleveren", besluit Gudde.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!